Wszystkie składniki z zaufanych farm i łowisk.
Podróż zaczyna się od naszych farm i łowisk, gdzie zbieramy tylko najlepsze świeże mięso i ryby, aby dostarczyć klientom fantastyczne historie pochodzenia i identyfikowalności. Korzystamy z własnego transportu chłodniczego, aby zachować jak najwyższą jakość surowca. Mięso poddajemy szczegółowym testom jakościowym, zanim zostaną wykorzystane w unikalnych recepturach.
Obróbka mięsa
W naszej kuchni mięsnej na miejscu delikatnie gotujemy każde mięso w temperaturze około 82ºC (180ºF), aby chronić białka i zapewnić zwierzęciu maksymalną strawność i wartość odżywczą. Dzięki zastosowaniu wiodącej na świecie technologii możemy również zmniejszyć wilgotność świeżo przygotowanego mięsa i włączyć coraz większe ilości świeżego mięsa do wiodących na rynku receptur.
Ponadto jesteśmy również w stanie wyprodukować oddzielne wysokiej jakości oleje z naszych świeżych składników o znanej proweniencji i dodać je do receptur na zamówienie, zapewniając dalsze USP na rynku.
Freshtrusion Oznacza więcej włączenia świeżego mięsa
Rozumiemy, że zwierzęta wiedzą, że świeże jest najlepsze; dlatego świeże mięso to nasza pasja. Korzystając z naszego unikalnego procesu, opracowujemy receptury, które zapewniają wyjątkowe informacje na rynku, szczycą się najwyższą zawartością świeżego mięsa i zapewniają zwierzętom najbardziej smaczny i korzystny pod względem odżywczym czas posiłku.
Oleje i tłuszcze jakości ludzkiej
At GA Pet Food Partners, tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach przy użyciu dedykowanego sprzętu, który działa podobnie do kuchennej wirówki do sałatek, w której olej jest wyciskany z mięsa.
To pozwala nam pokryć krokiety niesamowitymi, wysokiej jakości tłuszczami i olejami, zwykle występującymi w żywności dla ludzi, i daje nam pełną identyfikowalność aż do źródła, z gospodarstwa, łowiska lub łodzi. Potencjał marketingowy, wraz z doskonałej jakości sukcesem w zakresie smakowitości i identyfikowalności, nie ma sobie równych. Te oleje nie są zwykłymi olejami przeznaczonymi do produkcji „karmy dla zwierząt domowych”. Są tak świeże, że testy laboratoryjne wykazują niewielkie lub żadne oznaki utleniania lub starzenia.
Freshtrusion Chroni białko
Materiał zwierzęcy/mięso wykorzystywane do produkcji suszonej mączki mięsnej nie jest zbierane u źródła w postaci świeżej ani transportowane w kontenerach chłodniczych. Zamiast tego jest zbierany z różnych lokalizacji i wysyłany w temperaturze otoczenia do zakładu utylizacji. Jest przetwarzany w bardzo wysokich temperaturach (300ºF/150ºC), aby wydobyć wilgoć, oddzielić tłuszcz i zabić bakterie.
Proces ten może również zdenaturować białko i spowodować, że będzie ono mniej strawne, a tym samym mniejszą wartość odżywczą dla zwierzęcia. Z drugiej strony, nasze delikatne podejście do gotowania zapewnia ochronę białek, a tym samym zwiększa biodostępność zwierzęcia.
Sprzęt
Nasze dziewięć linii pakujących pakuje produkty o wadze od 50g do 25kg. Każda linia pakująca wyposażona jest w komputer, który informuje Lidera Linii o bieżącej i kolejnych produkcjach, podając pełne informacje o produkcie, wymaganiach dotyczących pakowania i układania. Każda seria produkcyjna ma swoje własne, unikalne zlecenie pracy śledzone przez RFID (identyfikacja częstotliwości radiowej), zapobiegając wszelkim nieprzewidzianym błędom ludzkim i oferując pełną identyfikowalność dla partnera.
Przed uruchomieniem linii Operator Linii sprawdza, czy produkt jest zgodny ze specyfikacją, korzystając ze zdjęcia referencyjnego na ekranie. Jeśli produkt nie odpowiada dokładnie normom, zostaje odrzucony i rozpoczyna się badanie jakości. Torby są również umieszczane poziomo w maszynie i przepuszczane przez kamerę, która sprawdza obraz torby, potwierdzając, że jest prawidłowy.
Kodowanie laserowe
Następnie torby są kodowane laserowo przed napełnieniem. Na torbie za każdym razem wyryte są różne informacje, dokładnie w tym samym miejscu, co daje gwarancję, że niczego nie zabraknie lub nie będzie można odczytać.
System ważenia i kontrola jakości
W międzyczasie produkt podawany jest na system ważący w układzie małych wiaderek. Gdy system ważący obliczy pożądaną wagę, zwolni kilka wiader, dozując żądaną wagę. Jeśli maszyna obliczy nieprawidłową wagę, działa system obejścia, a produkt jest kierowany z dala od rury napełniającej. Jeśli waga jest prawidłowa, produkt przemieszcza się w dół rury podającej, a po drodze przechodzi przez wykrywacz metalu.
Jeśli maszyna wykryje obcy obiekt, uruchomi alarm dźwiękowy, a proces systemu jakości rozpocznie badanie źródła obiektu. Po wyjęciu maszyna uruchomi się ponownie, a napełnianie wznowione.
Uszczelnienie torby
Torba przechodzi obok kamery termowizyjnej, która jest używana do zagwarantowania szczelności torby. Kamera wykorzystuje obrazy termiczne do kontroli integralności uszczelnienia. Jeśli uszczelnienie worka jest wadliwe, maszyna automatycznie odrzuca worek, usuwając go z procesu.
System kontroli wagi on-line
Każda torba przechodzi przez system kontroli wagi on-line, który waży każdą pojedynczą torbę, gwarantując wagę. Ten sam system automatycznie odrzuci każdą torbę, w przypadku której zostanie stwierdzona, że ma zbyt małą lub nadwagę.
System rentgenowski
Torba przechodzi przez system rentgenowski w celu sprawdzenia metalu lub ciał obcych. Ponadto każda torba jest fotografowana w celach informacyjnych, a wszystko, co wykryje, spowoduje automatyczne odrzucenie torby i przeprowadzenie pełnego dochodzenia.