Produkcja
Nowoczesny zakład produkcyjny jest siedzibą jednego z najbardziej zaawansowanych technicznie zakładów wytłaczania na świecie
Połączenia Freshtrusion podróż zaczyna się od naszych zaufanych farm i łowisk, gdzie zbieramy tylko najlepsze świeże mięso i ryby, dostarczając naszym klientom fantastyczne historie pochodzenia i identyfikowalności.
Korzystając z własnego transportu chłodniczego, aby zachować jak najwyższą jakość, odbieramy wędliny i przywozimy je z powrotem do naszego zakładu produkcyjnego ,gdzie poddawane są szczegółowym testom jakościowym, zanim zostaną wykorzystane w unikalnych recepturach w karmach RAYMEAL SUPERPREMIUM.
W naszej kuchni mięsnej na miejscu delikatnie gotujemy każde mięso w temperaturze około 82ºC (180ºF), aby chronić białka i zapewnić zwierzęciu maksymalną strawność i wartość odżywczą. Dzięki zastosowaniu wiodącej na świecie technologii możemy również zmniejszyć wilgotność świeżo przygotowanego mięsa i włączyć coraz większe ilości świeżego mięsa do wiodących na rynku receptur.
Rozumiemy, że zwierzęta wiedzą, że świeże jest najlepsze; dlatego świeże mięso to nasza pasja. Korzystając z naszego unikalnego procesu, opracowujemy receptury, które zapewniają wyjątkowe informacje na rynku, szczycą się najwyższą zawartością świeżego mięsa i zapewniają zwierzętom najbardziej smaczny i korzystny pod względem odżywczym czas posiłku.
Tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach przy użyciu dedykowanego sprzętu, który działa podobnie do kuchennej wirówki do sałatek, w której olej jest wyciskany z mięsa.
Dzięki temu możemy pokryć granulki niesamowitymi, wysokiej jakości tłuszczami i olejami, zwykle występującymi w żywności przeznaczonej dla ludzi, i zapewnia nam pełną identyfikowalność aż do źródła, z gospodarstwa, łowiska lub łodzi.